English French German Italian Polish Russian Spanish Ukrainian
Nota bene PDF Друк e-mail
 
alt      Кафедрі - 90. Таких вкрай небагато. З 1919 р. завжди була кафедрою філософії, а не марксизму, діамату, істмату. Ці курси читались, але були й етика, логіка, естетика, методологія пізнання, історія філософії. Випустила доволі відомих докторів і кандидатів.
     На кафедрі розпочав службу в НПУ нинішній ректор університету  Віктор Петрович Андрущенко.
    
Кафедрали рукоплещуть його ідеї, висунутій ще у середині 2003 року , стосовно встановлення істинного віку НПУ ім.М.П.Драгоманова. Своїм Наказом № 365 від 17 листопада 2003 року ректор доручив її розробку викладачам кафедри філософії Г.І.Волинці, Н.Г.Мозговій, О.О.Борисенко, ділові якості яких були давно відомі ректорові. 
 
 
   alt      
Кафедрали не підвели В.П. Андрущенка і на початку 2004 року переконливо довели, що у послідовних різновидах своїх формацій університет існує 170 років. У 2009 році  цей факт був визнаний на державному рівні.
  
Лютий 2004. Перша конференція з прoблеми  встановлення дійсного віку університету

alt
 
Виступають розробники ідеї ректора

altalt     alt
     В ході підготовки до відзначення 170 - річчя у 2004 році Г.І.Волинкою та іншими кафедралами ( В.П.Андрущенко тоді ще перебував у штаті кафедри ) підготовлено і видано ряд змістовних і добре ілюстрованих книжок про дійсну історію НПУ, про його наукові школи, про професорів, які працювали в університеті. Був також зібраний кафедральний архів по історії НПУ, який чекає на опублікування у вигляді тематичної підбірки. До 175 - річного ювілею (2009 рік ) всі книги були перевидані в розширених варіантах з суттєвими доповненнями. Видані також зовсім нові твори про університет, підготовлені В.П.Андрущенком.
 

Вхід



Хто на сайті

На даний момент 13 гостей на сайті

Відвідувачі

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday26
mod_vvisit_counterYesterday167
mod_vvisit_counterThis week193
mod_vvisit_counterLast week940
mod_vvisit_counterThis month1938
mod_vvisit_counterLast month3900
mod_vvisit_counterAll1063347

Online (20 minutes ago): 5
Your IP: 34.204.181.19
,
Yes