English French German Italian Polish Russian Spanish Ukrainian
2.Попередні відомості про книгу в цілому PDF Друк e-mail
 
 
Г.І. Волинка 

В.І. Гусєв 

І.В. Огородник

Ю.О. Федів

Вступ до філософії.

Історико-філософська пропедевтика / Підручник.

За редакцією Г.І. Волинки.-

Київ :

«Вища школа»,

1999. – 624 с.

 

ПЕРЕДМОВА

Підручник розрахований на студентів педагогічних навчальних закладів, які готують фахівців з повною вищою освітою, але ним можуть користуватися й аспіранти та всі, хто цікавиться філософією. Виходячи з адресної спрямованості книги, автори спробували дещо змінити акценти, які традиційно розставлялися в аналогічних працях з історії філософії. Книга принципово зорієнтована на філософсько-антропологічну проблематику, чи не найбільш значущу для педагогів-професіоналів. У світлі цієї проблематики розглядаються онтологічні, гносеологічні, аксіологічні та інші проблеми, що порушувались в історії світової філософської думки.

Автори прагнули врахувати кращі зразки викладу історії філософії, розширити коло питань, що висвітлюють проблему людини, відобразити процесуальність створення тих чи інших філософських концепцій та плюралізм відповідей на те чи інше питання з метою розкриття діалогічного та діалектичного характеру взаєморозвитку філософських доктрин.

Підручник підготовлений відповідно до програми курсу "Вступ до філософії" (Г. І. Волинка та ін. — Київ, 1993), створеної авторами цього підручника і схваленої Міністерством освіти України та рекомендованої для всіх кафедр філософа вищих педагогічних закладів освіти. Хрестоматійним додатком до нього може вважатись "Читанка з історії філософії" (У 6 кн. / За ред. Г. І. Волинки), яку створює колектив авторів пропонованого підручника. З цієї серії уже видані "Філософія Стародавнього світу" (Київ, 1992), "Зарубіжна філософія XX століття" (Київ, 1993), редакційно доопрацьовуються "Українська філософія" та "Філософія середніх віків". Готуються інші томи "Читанки".

 

 


Автори усвідомлюють усю складність завдань, які вони перед собою поставили, тому з вдячністю врахують усі побажання та пропозиції щодо поліпшення підручника.
                                                         
                                                        РОЗДІЛ  ІХ.

Німецьке просвітництво ХУІІІ ст. та німецька класична
             філософія ( кінець ХУІІІ  -  перша половина  ХІХ  ст. )


    Балтійське   море і родоначальник Німецької класики Імануіл Кант з Кенігсберга

altalt

 

 

 
 

Вхід



Хто на сайті

На даний момент 49 гостей на сайті

Відвідувачі

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday93
mod_vvisit_counterYesterday99
mod_vvisit_counterThis week403
mod_vvisit_counterLast week858
mod_vvisit_counterThis month3006
mod_vvisit_counterLast month3900
mod_vvisit_counterAll1064415

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 44.192.75.131
,
Yes